Բաղադրամասեր
Խմորի համար՝
խտացրած կաթ - 1 բանկա ,
ձու - 2 հատ,
ալյուր - 160գր,
փխրեցուցիչ - 10գր ,
Կրեմի համար՝
պանիր մասկարպոնե - 500գր,
սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 350մլ ,
շաքարի փոշի - 150գր ,
կոկոսի քերուկ - 4-5ճ/գդ,
Պատրաստման եղանակը
Հարում ենք ձուն խտացրած կաթի հետ, ապա ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և կրկին հարում: Լցնում ենք 2-3ճ/գդ պատրաստի խմորից պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, տափակացնում, տալով լոշի տեսք և թխում ջեռոցում 5 րոպե 180 աստիճանում:
Կրկնում ենք նույն գործողությունը մինչև խմորը վերջանա: Պատրաստի շերտերը թողնում ենք, որ սառչեն, ապա դասավորում ենք իրար վրա:
Կրեմի համար հարում ենք շաքարի փոշին և մասկարպոնեն: Առանձին ամանի մեջ հարում ենք սերուցը, ապա ավելացնում ենք հարած պանրային զանգվածն ու կոկոսի քերուկը(թողնում ենք մի քիչ քերուկ վրան զարդարելու համար) և խառնում: Քսում ենք կրեմը թխվածքի շերտի վրա, ապա վրան դնում հաջորդ շերտը և նույնպես պատում կրեմով: Կրկնում ենք նույն գործողությունը մինչև շերտերն ավարտվեն, ապա պատում ենք ամբողջ տորթը կրեմով:
Պատրաստի տորթը զարդարում ենք կոկոսի քերուկով և հազրեվարդի(розмарин) ճյուղով: