Կիտրոնով տորթ

Կիտրոնով տորթ
Կիտրոնով տորթ
Կիտրոնով տորթ
Կիտրոնով տորթ

Բաղադրամասեր

  • Շերտերի համար ՝

  • կիտրոն - 1 հատ,

  • ալյուր - 650 գր,

  • շաքարավազ - 200 գր,

  • կարագ - 200 գր,

  • փխրեցուցիչ - 20 գր,

  • ձու - 3 հատ,

  • Կրեմի համար ՝

  • ջուր - 400 մլ,

  • օսլա (крахмал) - 3 ճ/գդ,

  • կարագ - 300 գր,

  • ձվի դեղնուց - 2 հատ,

  • կիտրոն - 2 հատ,

  • շաքարավազ - 400 գր,

  • Զարդարելու համար ՝

  • շոկոլադ սև - 25 գր

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստում ենք շերտերը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք, ավելացնում ենք ձվերը, կիտրոնի կեղևն ու լավ հարում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը:

  • Ձեռքերով խմոր ենք հունցում, ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

  • Խմորները գրտնակում ենք, և 6 շրջաններ ձևավորում: Այնուհետև շուրաքանչյուր շերտ դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 12-15 րոպե:

  • Պատրաստում ենք կրեմը: Շաքարավազն ու ջուրը մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և խառնում այնքան, մինչև շաքարավազը հալչի: Մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք ձվի դեղնուցները, կիտրոնի հյութը, կեղևն ու օսլան և լցնում շաքարավազով զանգվածի մեջ և 2 րոպե եռացնում: Կարագը լավ հարում ենք և կամաց-կամաց լցնում կրեմի մեջ: Կրեմը լավ հարում ենք:

  • Շերտերին կրեմ ենք քսում, դնում իրար վրա, ինչից հետո էլ կրեմապատում ենք ողջ տորթը:

  • Այնուհետև տորթը զարդարում ենք շերտերի փշրանքներով և վրան շոկոլադ քերում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
loading...