Բաղադրամասեր

  • լոլիկ - 2.5 կգ,

  • բուլղարական կարմիր պղպեղ - 0.5 կգ,

  • չիլի պղպեղ - 2-3 հատ,

  • քաղցր պապրիկա պղպեղ - 1 ճ.գ,

  • սոխ - 1հատ,

  • քացախ - 50 մլ,

  • սև հատիկավոր պղպեղ - 5-6 հատ,

  • սխտոր - 4 հատ,

  • մանանեխ - 1 ճ.գ,

  • շագանակագույն շաքարավազ - 1 ճ.գ,

  • շաքարավազ - 1.5 ճ.գ,

  • դարչնի փայտիկ -1 հատ,

  • մեխակ - 5-6 հատ,

  • աղ - 1 ճ.գ

Պատրաստման եղանակը

  • Լոլիկը, պղպեղը և սոխը բաժանել 4 մասի, լցնել մսաղացի մեջ և հարել, ավելացնել սխտորը և չիլի պղպեղը, հարել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

  • Ստացված սոուսը լցնել հաստ պատերով մեծ կաթսայի մեջ և եփել միջին ջերմության կրակի վրա մոտ 1 ժամ:

  • Սոուսը քամիչով անցկացնել (որպեսզի ազատվեք կեղևից և սերմերից), ետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել պղպեղը, մանանեխը, երկու տեսակի շաքարավազը, քացախը և աղը: Դարչինի փայտիկը, մեխակը, սև հատիկավոր պղպեղը փաթաթեք մառլյայի մեջ և դրեք լոլիկի սոուսի մեջ:

  • Եփել եռալուց հետո մոտ 1 ժամ՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով: Եփելու ընթացքում կաթսայի բերանը ծածկել:

  • Հեռացրեք համեմունքներով մառլյան սոուսից և այն լցրեք ստերիլիզացված շշի մեջ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ