Բաղադրամասեր
լոլիկ - 2.5 կգ,
բուլղարական կարմիր պղպեղ - 0.5 կգ,
չիլի պղպեղ - 2-3 հատ,
քաղցր պապրիկա պղպեղ - 1 ճ.գ,
սոխ - 1հատ,
քացախ - 50 մլ,
սև հատիկավոր պղպեղ - 5-6 հատ,
սխտոր - 4 հատ,
մանանեխ - 1 ճ.գ,
շագանակագույն շաքարավազ - 1 ճ.գ,
շաքարավազ - 1.5 ճ.գ,
դարչնի փայտիկ -1 հատ,
մեխակ - 5-6 հատ,
աղ - 1 ճ.գ
Պատրաստման եղանակը
Լոլիկը, պղպեղը և սոխը բաժանել 4 մասի, լցնել մսաղացի մեջ և հարել, ավելացնել սխտորը և չիլի պղպեղը, հարել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Ստացված սոուսը լցնել հաստ պատերով մեծ կաթսայի մեջ և եփել միջին ջերմության կրակի վրա մոտ 1 ժամ:
Սոուսը քամիչով անցկացնել (որպեսզի ազատվեք կեղևից և սերմերից), ետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել պղպեղը, մանանեխը, երկու տեսակի շաքարավազը, քացախը և աղը: Դարչինի փայտիկը, մեխակը, սև հատիկավոր պղպեղը փաթաթեք մառլյայի մեջ և դրեք լոլիկի սոուսի մեջ:
Եփել եռալուց հետո մոտ 1 ժամ՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով: Եփելու ընթացքում կաթսայի բերանը ծածկել:
Հեռացրեք համեմունքներով մառլյան սոուսից և այն լցրեք ստերիլիզացված շշի մեջ: