Բաղադրամասեր
100 գ տաք շոկոլադ,
400 մլ կաթ,
1 հատ չիլի տաքդեղ,
½ հատ վանիլին,
1 հատ դարչին,
պինդ շաքարավազը, հարած սերուցքը,կակաոն՝ ըստ ցանկությամբ
Պատրաստման եղանակը
Շոկոլադը քերել խոշոր քերիչով։ Վանիլը բաժանել 2 հավար մասերի, կիսել երկու մասի չիլի տաքդեղը և դարչինի հետ միասին ավելացնել կաթի վրա։ Դնել կաթը ուժեղ կրակի վրա, բայց չեռացնել։ Ավելացնել քերած շոկոլդաը և շարունակել խառնել, եփել 10 րոպե։
Հանել համեմունքները, ավելացնել շաքարավազը, հանել կրակի վրայից, ավելացնել կոնյակ։
Կծու տաք շոկոլադը լցնել բաժակների մեջ, վրան ավելանցել սերուցքները և կակաո։