Բաղադրամասեր

100 գ տաք շոկոլադ,

400 մլ կաթ,

1 հատ չիլի տաքդեղ,

½ հատ վանիլին,

1 հատ դարչին,

պինդ շաքարավազը, հարած սերուցքը,կակաոն՝ ըստ ցանկությամբ

Պատրաստման եղանակը

Շոկոլադը քերել խոշոր քերիչով։ Վանիլը բաժանել 2 հավար մասերի, կիսել երկու մասի չիլի տաքդեղը և դարչինի հետ միասին ավելացնել կաթի վրա։ Դնել կաթը ուժեղ կրակի վրա, բայց չեռացնել։ Ավելացնել քերած շոկոլդաը և շարունակել խառնել, եփել 10 րոպե։

Հանել համեմունքները, ավելացնել շաքարավազը, հանել կրակի վրայից, ավելացնել կոնյակ։

Կծու տաք շոկոլադը լցնել բաժակների մեջ, վրան ավելանցել սերուցքները և կակաո։