Բաղադրամասեր

100 գ ոչխարի մսին՝

250 գ կաղամբ,

5 գ բրինձ,

20 գ գլուխ սոխ,

15 գ տոմատ-պյուրե,

10 գ հալած յուղ,

50 գ սերկևիլ,

50 գ ծիրանաչիր,

աղը, պղպեղը, համեմը, ռեհանը, ուրցը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի մսի փափուկ մասը մանր կտրտել և մսաղացով աղալ։ Աղացած մսին ավելացնել կիսաեփ բրինձ, մանր կտրտած գլուխ սոխ, աղ, պղպեղ, համեմ, դաղձ, ուրց, ռեհան: Դրանից հետո խճողակը լավ հարել:

Հեռացնել կաղամբի կոթը, կաղամբը գցել եռացող աղ արած ջրի մեջ և 10—I2 րոպե եփել։ Կաղամբը կիսաեփ վիճակում լցնել քամիչը և, երբ ջուրը քամվի, բաժանել աոանձին տերևների: Տերևները փռել սեղանին, կոպիտ մասերը դանակով կտրել։ Դրանից հետո տերևների մեջ փաթաթել խճողակը։

Տոլման մատուցելիս վրան լցնել իր հյութից կողքին՝ չիր և սերկևիլ: