Բաղադրամասեր

  • 100 գ ոչխարի մսին՝

  • 250 գ կաղամբ,

  • 5 գ բրինձ,

  • 20 գ գլուխ սոխ,

  • 15 գ տոմատ-պյուրե,

  • 10 գ հալած յուղ,

  • 50 գ սերկևիլ,

  • 50 գ ծիրանաչիր,

  • աղը, պղպեղը, համեմը, ռեհանը, ուրցը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ոչխարի մսի փափուկ մասը մանր կտրտել և մսաղացով աղալ։ Աղացած մսին ավելացնել կիսաեփ բրինձ, մանր կտրտած գլուխ սոխ, աղ, պղպեղ, համեմ, դաղձ, ուրց, ռեհան: Դրանից հետո խճողակը լավ հարել:

  • Հեռացնել կաղամբի կոթը, կաղամբը գցել եռացող աղ արած ջրի մեջ և 10—I2 րոպե եփել։ Կաղամբը կիսաեփ վիճակում լցնել քամիչը և, երբ ջուրը քամվի, բաժանել աոանձին տերևների: Տերևները փռել սեղանին, կոպիտ մասերը դանակով կտրել։ Դրանից հետո տերևների մեջ փաթաթել խճողակը։

  • Տոլման մատուցելիս վրան լցնել իր հյութից կողքին՝ չիր և սերկևիլ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում