Բաղադրամասեր

սպիտակ եւ կարմիր կաղամբ,

թարմ վարունգ,

յոգուրտ,

պահածոյացված ոլոռ,

մանանեխի հատիկներ,

թթվասեր կամ մայոնեզ

սամիթ

Պատրաստման եղանակը

Երկու տեսակի կաղամբը պետք է լվանալ եւ մանր կրտարել։ Այնուհետեւ կարմիր եւ սպիտակ կաղամբները անհրաժեշտ է խառնել եւ համեմել աղով։

։ Հաջորդիվ հարկավոր է բարակ շերտերով կտրատել վարունգը եւ ոլոռի հետ ավելացնել կաղամբի վրա։

Այնուհետեւ պետք է պատրաստել սոուսը. հարկավոր է խառնել մանանեխը, թթվասերը եւ յոգուրտը։

Ի դեպ, յոգուրտի եւ թթվասերի փոխարեն կարելի է բուսական յուղ ավելացնել, բայց առաջին տարբերակով աղցանն ավելի համեղ կստացվի։

Սոուսը աղցանամանի մեջ ավելացնելուց հետո կարելի է համտեսել։