Բաղադրամասեր
1 կգ կարտոֆիլ
2 ձու
50 գ կարագ
50գ պանիր (լոռի, չեդեր)
Համեմունքներ պղպեղ, կարմիր պղպեղ
3 ճաշի գդալ պակսիմատ, ավելացնել 1 թեյի գդալ կարմիր աղացած պղպեղ- լավ խառնել
3-ճաշի գդալ ալյուր
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը լավ լվանալ և եփել։
Հեռացնել կեղևը, տրորել, ավելացնել 50 գ կարագ - լավ խառնել թողնել, որ մի քիչ սարչի, ապա ավելացնել 1 ձու, համեմել ըստ ճաշակի, կտրատել ըստ ցանկությամբ 2-3 հատ կանաչ սոխ։
50 գ լոռի պանիր կամ ցանկացած պինդ պանիր կտրատել քառակուսիներով։
1 ճաշի գդալ կարտոֆիլի խյուսը բացել, մեջը դնել 1 հատիկ պանիր և ձևավորել գնդիկը
Գնդիկները թավախել ալյուրի մեջ, այնուհետև թաթախել հարած ձվի մեջ և թավալել պակսիմատի մեջ
Ջեռոցի թավայի վրա փռել յուղաթուխտ և շարել գնդիկները
Պահել ջեռոցում 15 րոպե
Մատուցել կետչուպով կամ աջիկայով