Բաղադրամասեր
կարտոֆիլ - 600 գր,
ձիթայուղ - 1 բաժակ,
կարագ - 2 ճգ,
սխտոր - 2 գլուխ,
մաղադանոս - 1 ճգ,
լիմոն - 1 հատ,
ուրց - 5-6 ճյուղ,
աղ,
սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլը լվանալ և խոր տարայի մեջ խառնել ձիթայուղի, կարագի և մաղադանոսի հետ։ Կարտոֆիլը կտրատել զիգզագաձև և շարել ջեռոցի թավայի մեջ։ Սխտորը, լիմոնը և ուրցը բաժանել կարտոֆիլների միջև, վրան աղ և պղպեղ ցանել։
Ամբողջը 1 ժամ տեղադրել 170 աստիճան տաքությամբ ջեռոցում։ Մատուցել ոչ շատ տաք վիճակում։