Կարկանդակ թթվասերով

Կարկանդակ թթվասերով
Կարկանդակ թթվասերով
Կարկանդակ թթվասերով
Կարկանդակ թթվասերով

Բաղադրամասեր

  • թթվասեր - 250 գր,

  • ալյուր - 400 գր,

  • շաքարավազ - 4 ճ/գդ,

  • ձու - 3 հատ,

  • սոդա - 0.25 թ/գդ,

  • քունջութ - 2 ճ/գդ,

  • աղ - 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  • Ամանի մեջ լցնում ենք թթվասերը, 2 ձվերը, շաքարավազը, աղն ու սոդան և լավ խառնում ենք: Աստիճանաբար ավելացնում ենք ալյուրը (քանակությունը կարգավորում ենք ըստ անհրաժեշտության): Խմոր ենք հունցում, գնդում և մի փոքր թողնում հանգստանա:

  • Խմորը բաժանում ենք մասերի և ըստ ճաշակի ձևավորում: Կարող ենք հյուսքերի տեսք տալ: Այնուհետև կարկանդակները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, վրան ձու քսում և ցանում քունջութը:

  • Թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա
Սարքավորում
loading...