Բաղադրամասեր

  • 150 գ ճուտին՝

  • 200 գ կանաչ լոբի,

  • 20 գ գլուխ սոխ,

  • 25 գ հալած յուղ,

  • 50 գ մածուն,

  • 5 գ շաքար,

  • 0,02 գ զաֆրան,

  • 0,5 գ դարչին,

  • աղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

  • Կանաչ լոբին ընտրել, թելերը հեռացնել, ծղոտաձև կտրտել և լցնել կաթսան, ավելացնել յուղ, մի քիչ ջուր, և մարմանդ կրակով խաշել, որից հետո ավելացնել սոխառած։

  • Նախապատրաստած ճուտը կտրտել մանր կտորներով, փոխադրել լոբոու կաթսան, ծածկել և խաշել մինչև պատրաստ լինելը: Բորանին մատուցել ափսեով, զարդարել մաղադանոսով, աոանձին մատուցել մածնով և շաքարած դարչինով զաֆրան:

  • ճուտը կտրտել մանր կտորներով, փոխադրել լոբու կաթսան, ծածկել և խաշել մինչև պատրաստ լինելը: Բորանին մատուցել ափսեով, զարդարել մաղադանոսով, աոանձին մատուցել մածունով և շաքարած դարչինով զաֆրան:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա