Բաղադրամասեր
6 ձու,
2 բ. շաքարավազ,
150 գ. կարագ,
3 հ. թթվասեր,
1 թ.գ. սոդա,
2 ճ.գ. քացախ,
1/2 բ. կակաո,
1 թ.գ. դարչին
1/2 բ. ալյուր
Կրեմի համար `
200 գ. կարագ,
1 հ. խտացրած կաթ,
4 ճ.գ. կակաո,
վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը և շաքարավազը լավ հարել հարիչով, ավելացնել կարագը: Սոդան բաժանել 3 մասի և լցնել յուրաքանչյուր թթվասերի մեջ, լավ խառնել և ավելացնել ձվի և շաքարավազի խառնուրդին: Այնուհետև լցնել քացախն ու դարչինը, վերջում` ալյուրը:
Ջեռոցը նախապես տաքացնել 200 աստիճան, տապակի մեջ (կլոր կամ քառանկյուն) , համապատասխան չափի ֆոլգա դնել, պատել բուսայուղով և դնել ջեռոցը մոտ 20 ր.:
Կրեմ - Կարագը լավ հարել հարիչով, այնուհետև քիչ-քիչ ավելացնել խտացրած կաթը, հարել, վերջում լցնել կակաոն և վանիլինը:
Թխվածքը դնել սեղանի վրա, առանձնացնել եզրերի չոր մասերը: Մեծ դանակի օգնությամբ մեջտեղից 2 մասի բաժանել: 1-ին շերտի վրա կրեմ քսել, դնել 2-րդը, վրան և կողքերը նույնպես կրեմ քսել:
Առանձնացված չոր մասերը փշրել և, կրեմը քսելուց հետո, թխվածքի կողքերը պատել փշրանքով: Ընկույզը կտրտել և լցնել տորթի վրա: