Բաղադրամասեր
կանաչ կծու պղպեղ - 1 հատ
քաղցր պղպեղ - 3 հատ
ձիթայուղ - 100 մլ
սպիտակ գինու քացախ - 1 թգ
ռեհան
սխտոր - 3 պճեղ
աղ, սև պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Կծու և քաղցր պղպեղների սերմերը հեռացնել, երկար շերտերով կտրատել:
Պղպեղը տապակել բուսայուղի չափաբաժնի կեսով, մնացած կեսին խառնել քացախը, մանրացրած ռեհանը, սխտորը, աղն ու պղպեղը:
Ստացված խառնուրդը լցնել տապակած պղպեղի վրա և թողնել 1-2 ժամ:
Մատուցել սառը վիճակում ձիթապտղի հետ: