Բաղադրամասեր

սև շոկոլադ - 400 գր,

շաքարի փոշի - 4 ճ/գդ,

սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 400 մլ,

թխվածքաբլիթ - 50 գր,

ընկույզ - 50 գր,

լիկյոր - 4 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակը

Ընկույզներն ու թխվածքաբլիթները բլենդերով մանրացնում ենք։

Սերուցքը, շաքարի փոշին և շոկոլադը դնում ենք մարմանդ կրակին, եռացնում, ինչից հետո էլ ավելացնում ենք լիկյորն ու հովացնում։

Ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք դնում, կարագապատում ենք և վրան լցնում ընկուզային խառնուրդը։

Վրայից լցնում ենք շոկոլադե կրեմը։

Վրան կրկին ընկուզային խառնուրդ ենք լցնում և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում։ Արդյունքում ստացանք յուրահատուկ իտալական շոկոլադե տորթ: