Բաղադրամասեր

  • սև շոկոլադ - 400 գր,

  • շաքարի փոշի - 4 ճ/գդ,

  • սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 400 մլ,

  • թխվածքաբլիթ - 50 գր,

  • ընկույզ - 50 գր,

  • լիկյոր - 4 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակը

  • Ընկույզներն ու թխվածքաբլիթները բլենդերով մանրացնում ենք։

  • Սերուցքը, շաքարի փոշին և շոկոլադը դնում ենք մարմանդ կրակին, եռացնում, ինչից հետո էլ ավելացնում ենք լիկյորն ու հովացնում։

  • Ձևամանի մեջ յուղաթուղթ ենք դնում, կարագապատում ենք և վրան լցնում ընկուզային խառնուրդը։

  • Վրայից լցնում ենք շոկոլադե կրեմը։

  • Վրան կրկին ընկուզային խառնուրդ ենք լցնում և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում։ Արդյունքում ստացանք յուրահատուկ իտալական շոկոլադե տորթ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց