Բաղադրամասեր

  • 1 բաժակ ջուր,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • 1,5 բաժակ ցորենի ալյուր,

  • 1 ճաշի գդալ աղ,

  • 2 ճաշի գդալ չոր դրոժ,

  • վանիլի փոշի` ըստ ցանկությամբ

Պատրաստման եղանակը

  • Շաքարվազը և դրոժը խառնել տաք ջրում։ Ավելացնել ալյուր և աղ։ Խմորը պահել չոր տեղում 1-1,5 ժամ։ Տապակելու համար կարելի է օգտագործել խոր աման։ Կարագը տաքացնել մինչ եռալը։ Խմորը ճաշի գդալով դնել ամանի մեջ և տալ տարբեր ձևեր։

  • Հանել դնել թղթի վրա, որպեսզի գնա ավելորդ յուղը։ Շաղ տալ շաքարավազի փոշի և մատուցել տաք վիճակում։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա