Բաղադրամասեր

1 բաժակ ջուր,

1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

1,5 բաժակ ցորենի ալյուր,

1 ճաշի գդալ աղ,

2 ճաշի գդալ չոր դրոժ,

վանիլի փոշի` ըստ ցանկությամբ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարվազը և դրոժը խառնել տաք ջրում։ Ավելացնել ալյուր և աղ։ Խմորը պահել չոր տեղում 1-1,5 ժամ։ Տապակելու համար կարելի է օգտագործել խոր աման։ Կարագը տաքացնել մինչ եռալը։ Խմորը ճաշի գդալով դնել ամանի մեջ և տալ տարբեր ձևեր։

Հանել դնել թղթի վրա, որպեսզի գնա ավելորդ յուղը։ Շաղ տալ շաքարավազի փոշի և մատուցել տաք վիճակում։