Բաղադրամասեր
Շաքարավազ – 2 ճ/գ,
ձու – 4 հատ,
կարագ – 100 գ,
աղ,
բուսայուղ,
շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
Կարագը, աղը և շաքարավազը խառնել 300 գրամ ջրի մեջ և եռացնել:
Վերցնել կրակի վրայից, քիչ քիչ լցնել մաղած ալյուրը, խառնել, խմոր պատրաստել: Հատ-հատ ավելացնել ձվերը, խառնել:
Պատրաստի խմորը լցնել խմորեղենի ձևավորման համար նախատեսված ներարկիչի մեջ:
Բուսայուղը տաքացնել 190 աստիճան: Ներարկիչի միջոցով խմորը ձողիկների կամ կիսալուսինների նման լցնել բուսայուղի մեջ և տապակել մինչև կարմրեն:
Պատրաստի չուռռոսները շարել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի յուղը քամվի, վրան շաքարի փոշի ցանել և մատուցել տաք-տաք: