Բաղադրամասեր

Խմորի համար `

700 գր ալյուր,

500 գր սովորական յոգուրտ,

2 ձու,

50 գր կարագ,

1 թեյի գդալ աղ,

2 թեյի գդալ սոդա,

Միջուկի համար `

450 գր քերած մոցարելլա,

450 գր ֆետա պանիր,

1 ձու

Պատրաստման եղանակը

Խմորի պատրաստում։

Մեծ ամանի մեջ խառնեք յոգուրտը, հավկիթները, կարագն ու աղը:

Սկսեք կամաց-կամաց ավելացնել ալյուրը` խառնելով ձեռքերով:

Խմորը պետք է լինի փափուկ և առաձգական, ուստի ավելացրեք այնքան, որքան անհրաժեշտ է: Ավելացրեք սոդա:

Ալյուր ցանած տախտակի վրա հունցեք խմորը 5-10 րոպեի ընթացքում:

Վերադարձրեք խմորն ամանի մեջ, հերմետիկ փակեք կափարիչով կամ այլ ծածկով և դրեք սառնարան 20 րոպեով:

Պատրաստենք միջուկը։

Միջուկի համար խառնեք պանրի երկու տեսակներն ու հավկիթը, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:

Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 220 աստիճան:

Խմորն ու միջուկը բաժանեք 6 հավասար մասերի:

Ձեռքերով տարածեք խմորը և 20 սմ տրամագծով բլիթ պատրաստեք: Տեղադրեք միջուկը և ամուր փակեք բլիթը (կալցոնեի տեսքով): Թխեք 10-15 րոպե: Մատուցեք տաք վիճակում: