Բաղադրամասեր

  • Միջուկի համար ՝

  • 1 կգ տավարի յուղոտ մսին ՝

  • 3 գլուխ աղացած սոխ,

  • ընկույզ,

  • բահար (հոտավետ պղպեղ),

  • աղ,

  • վերին շերտի համար ՝

  • 1 կգ տավարի անյուղ մսին ՝

  • 500 գր բլղուր,

  • աղ և կարմիր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  • Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։

  • Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։

  • Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով

  • Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:

  • իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միսը օգտագործել:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց