Բաղադրամասեր
Վրայի շերտի համար ՝
50 գ. տավարի միս,
50 գ. բլղուր,
10 գ. գլուխ սոխ
Խճողակի համար՝
50 գ. տավարի միս,
80 գ. գլուխ սոխ,
20 գ. հալած յուղ,
6 գ. մաղադանոս
աղը, կարմիր և սև պղպեղը` ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Մսաղացով անցկացրած միսը բաժանել երկու մասի:
Մի մասը յուղով տապակել մանր կտրատած սոխի հետ, համեմել կարմիր և սև պղպեղով, մանր կտրատած մաղադանոսով, աղով և, անընդհատ խառնելով, թողնել, որ հանգստանա:
Վրան ավելացնել մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և եթե պետք է մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:
Մյուս մասին խառնել աղացած բլղուր, աղ, պղպեղ, նորից անցկացնել մսաղացով:
Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստել, լցոնել խճողակով և կիտրոնի ձև տալ:
5-8 րոպե եփել եռացող ջրի կամ արգանակի մեջ: