Բաղադրամասեր

  • Վրայի շերտի համար ՝

  • 50 գ. տավարի միս,

  • 50 գ. բլղուր,

  • 10 գ. գլուխ սոխ

  • Խճողակի համար՝

  • 50 գ. տավարի միս,

  • 80 գ. գլուխ սոխ,

  • 20 գ. հալած յուղ,

  • 6 գ. մաղադանոս

  • աղը, կարմիր և սև պղպեղը` ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Մսաղացով անցկացրած միսը բաժանել երկու մասի:

  • Մի մասը յուղով տապակել մանր կտրատած սոխի հետ, համեմել կարմիր և սև պղպեղով, մանր կտրատած մաղադանոսով, աղով և, անընդհատ խառնելով, թողնել, որ հանգստանա:

  • Վրան ավելացնել մի քիչ այլյուր, ձու, կարմիր և սև պղպեղ և եթե պետք է մի փոքր տաք ջուր, որպեսզի միսը չկորցնի կպչողականությունը:

  • Մյուս մասին խառնել աղացած բլղուր, աղ, պղպեղ, նորից անցկացնել մսաղացով:

  • Ստացված զանգվածով գնդեր պատրաստել, լցոնել խճողակով և կիտրոնի ձև տալ:

  • 5-8 րոպե եփել եռացող ջրի կամ արգանակի մեջ:

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Սարքավորում