Բաղադրամասեր
ալյուր – 200 գր
նարինջ – 2 հատ,
բուսայուղ – 1/4 բաժակ,
շաքարավազ շագանակագույն – 1/2 բաժակ,
նարինջ – 1 ճ/գդ (կեղև),
օսլա (крахмал) եգիպտացորենի – 1 ճ/գդ,
փխրեցուցիչ – 1 թ/գդ,
աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Նարնջի հյութը քամում ենք։ 3/4 բաժակ հյութ ստանալու համար մոտավորապես 2 հատ նարինջ է հարկավոր։
Ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը անցկացում ենք մաղով և ավելացնում ենք աղը։
Շաքարավազը բուսայուղի հետ խառնում ենք և հարում մինչև համասեռ դառնա։ Ավելացնում ենք նարնջի հյութն ու կեղևը։
Այնուհետև լցնում ենք չոր խառնուրդն ու այդ ամբողջը թեթևակի հարում ենք: Լցնում ենք ձևամանի մեջ և 35-40 րոպեով տեղափոխում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։
Այս բաղադրատոմսի մեջ շագանակագույն շաքարավազը կարող ենք սովորական սպիտակ շաքարավազով փոխարինել։ Իսկ ձևամանի մեջ անհրաժեշտ է յուղաթուղթ դնել, որպեսզի կեքսը հեշտ դուրս գա միջից և ձևամանին չկպչի։