Բաղադրամասեր
ձիթապտղի յուղ - 4 ճգ
սխտոր - 1 պճեղ
լոլիկ - 3 հատ
վարունգ - 2
կարմիր սոխ - 1 հատ
թարմ պղպեղ - 1 հատ
Ֆետա պանիր - 200 գր
ձիթապտուղ- 100 գր
ռեհան,հազառի տերև
կես կիտրոնի հյութ
ձիթապտուղ
ծովային աղ:
Պատրաստման եղանակը
Սոուս
Փոքր բանկայի մեջ խառնել ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի հյութը, մանրացրած սխտորը, աղը, պղպեղը և օրեգանոն:
Փակել կափարիչով և լավ թափահարել:
Մեծ ամանի մեջ լցնել ոչ մեծ կտորների կտրած լոլիկը, կիսակլոր կտրատած վարունգը, բարակ օղակներով կտրատած կարմիր սոխը, բարակ շերտերով կտրատած կանաչ պղպեղը, խորանարդիկներով կտրատած ֆետա պանիրը և ձիթապտուղը:
Մատուցելուց առաջ լցնել սոուսը, զգուշորեն խառնել և վրան սև պղպեղ ցանել: