Բաղադրամասեր

Ծովատառեխ (сельдь) – 1 հատ (կամ փափկամիս՝ 300 գ),

Սոխ – 2 հատ,

Սպիտակ հաց – 2 կտոր,

Կարագ – 100 գ,

Խնձոր (կանաչ, թթու) – 1 հատ,

Պինդ եփած ձու – 2 հատ,

Կաթ – 1.5 բաժակ,

Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Հացի կտորները թրջել կաթի մեջ՝ մինչև լրիվ փափկելը: Մաքրել ծովատառեխը, կեղևազրկել խնձորները, հեռացնել միջուկը, մաքրել սոխը, պինդ եփել ձվերը և սառեցնել: Բոլոր բաղադրիչները անցկացնել մսաղացով: Հացերը մի փոքր քամել և ավելացնել ստացված զանգվածի մեջ: Ամբողջը նորից լավ խառնել: Ավելացնել աղ և պղպեղ:

Վերջում ավելացնել փափուկ կարագը և նորից լավ խառնել: «Ֆորշմակը» պատրաստ է, մատուցել սև հացի հետ: