Բաղադրամասեր

Օրեո թխվածքաբլիթ - 500 գր,

կարագ - 50 գր,

պանիր մասկարպոնե - 500 գր,

շաքարի փոշի - 150 գր,

սպիտակ շոկոլադ - 100 գր,

վանիլին - 1 պտղունց,

սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 500 մլ,

ժելատին - 30 գր,

ջուր - 50 գր

Պատրաստման եղանակը

Թխվածքաբլիթը մանրացնում ենք և խառնում կարագի հետ: Լցնում ենք 24 սմ տրամագիծ ունեցող ձևամանի մեջ և լավ սեղմում:

Գոլորշու վրա հալեցնում ենք շոկոլադը, ժելատինը 50 մլ ջրում թրջում ենք և գոլորշու վրա հալեցնում: Մասկարպոնեն և շաքարի փոշին լավ խառնում ենք, ավելացնում սպիտակ շոկոլադը և կրկին լավ խառնում: Զանգվածի մեջ լցնում ենք ժելատինը և վանիլինը:

Այլ ամանի մեջ լավ հարում ենք սերուցքը և ավելացնում կրեմի մեջ:

Կրեմի մի մասը լցնում ենք ձևամանի մեջ, շարում թխվածքաբլիթները, այնուհետև կրկին լցնում ենք կրեմն ու դնում թխվածքաբլիթները (վերջին շերտը պետք է կրեմ լինի): 2 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

Հանում ենք, զարդարում հարած սերուցքով և թխվածքաբլիթներով: