Բաղադրամասեր

  • 1000 գ հորթի մսին՝

  • 100 գ բրինձ,

  • 50 գ գլուխ սոխ,

  • 50 գ բուլղարական տաքդեղ,

  • 80 գ հալած յուղ,

  • 40 գ մաղադանոս,

  • 0.5 գ մեխակ,

  • 0.5 գ դարչին,

  • 20 գ չամիչ,

  • 1 ձու,

  • 60 գ տոմատ-պյուրե,

  • աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Հորթի կրծքամսի ներսի կողմից, կողոսկրերի երկարությամբ, փառերը կտրտելով կրծոսկրը բաց անել և հեռացնել կրճիկները։ կրծքամասի երկարությամբ, սկսած նրա բարակ ծայրից, մսի արտաքին և կողերին կպած շերտերի միջև եղած փառերը կտրել այնպես, որ գրպանաձև անցք ստացվի և աղ ցանել։

  • Մանր կտրտած գլուխ սոխը և բուլղարական տաքդեղը աոանձին-առանձին յուղով թեթևակի տապակել: Բրնձով կաթսայի մեջ գցել տապակած սոխը, տաքդեղը, մաղադանոս, հում ձու, մաքրած և լվացած չամիչ՝, դարչին, պղպեղ, աղ և լավ խառնել:

  • Ընտրած և նախօրոք թրջած բրինձը ցամաքեցնել անձեռոցիկում, յուղով տապակել, փոխադրել կաթսան, վրան լցնել տաք ջուր (200 գ) կափարիչով ծածկել և մարմանդ կրակով եփել:

  • Պատրաստած կրծքամսի 3/4-ը խճողակով լցնել և եզրերը կարել: Խճողակած կրծքամիսը դնել յուղ քսած տապակը, սուր դանակով մի քանի տեղ ծակել, վրան լցնել ջրով բացած տոմատ-պյուրե և 1 — 1.5 ժամ տապակել ջեռոցում, պարբերաբար վրան լցնելով շոգեխաշած հյութից։

  • Լցոնած կրծքամիսը մատուցել ամբողջական կտորով։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ