Բաղադրամասեր

1000 գ հորթի մսին՝

100 գ բրինձ,

50 գ գլուխ սոխ,

50 գ բուլղարական տաքդեղ,

80 գ հալած յուղ,

40 գ մաղադանոս,

0.5 գ մեխակ,

0.5 գ դարչին,

20 գ չամիչ,

1 ձու,

60 գ տոմատ-պյուրե,

աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հորթի կրծքամսի ներսի կողմից, կողոսկրերի երկարությամբ, փառերը կտրտելով կրծոսկրը բաց անել և հեռացնել կրճիկները։ կրծքամասի երկարությամբ, սկսած նրա բարակ ծայրից, մսի արտաքին և կողերին կպած շերտերի միջև եղած փառերը կտրել այնպես, որ գրպանաձև անցք ստացվի և աղ ցանել։

Մանր կտրտած գլուխ սոխը և բուլղարական տաքդեղը աոանձին-առանձին յուղով թեթևակի տապակել: Բրնձով կաթսայի մեջ գցել տապակած սոխը, տաքդեղը, մաղադանոս, հում ձու, մաքրած և լվացած չամիչ՝, դարչին, պղպեղ, աղ և լավ խառնել:

Ընտրած և նախօրոք թրջած բրինձը ցամաքեցնել անձեռոցիկում, յուղով տապակել, փոխադրել կաթսան, վրան լցնել տաք ջուր (200 գ) կափարիչով ծածկել և մարմանդ կրակով եփել:

Պատրաստած կրծքամսի 3/4-ը խճողակով լցնել և եզրերը կարել: Խճողակած կրծքամիսը դնել յուղ քսած տապակը, սուր դանակով մի քանի տեղ ծակել, վրան լցնել ջրով բացած տոմատ-պյուրե և 1 — 1.5 ժամ տապակել ջեռոցում, պարբերաբար վրան լցնելով շոգեխաշած հյութից։

Լցոնած կրծքամիսը մատուցել ամբողջական կտորով։