Բաղադրամասեր

նուշ - 120 գր,

հնդկական ընկույզ - 120 գր,

շաքարի փոշի - 240 գր,

հիլ(кардамон) - 8 հատ,

կարագ - 400 գր

Պատրաստման եղանակը

Կարագը մարմանդ կրակին հալեցնում ենք: Նուշն ու հնդկական ընկույզը բլենդերով մանրացնում ենք, այնուհետև տապակի մեջ (առանց բուսայուղի) տապակում:

Վրան լցնում ենք շաքարի փոշին և մանրացրած հիլը: Ստանում ենք ալրանման զանգված: Կաթսայի մեջ լցնում ենք 2 ճ/գդ ստացված զանգվածից և 2 ճ/գդ հալեցրած կարագ և խառնում ենք:

Գնդիկներ ենք ձևավորում և դնում մատուցարանի մեջ:

2-3 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: Մատուցելիս քաղցրավենիքի վրա շաքարի փոշի ենք ցանում: