Բաղադրամասեր
500 գ. շերտավոր խմոր,
50 գ. չամիչ,
80 գ. ծիրանի չիր,
150 գ. հունական ընկույզ,
50 գ. սալորաչիր,
3 խնձոր,
1 թ. գդ. դարչին,
2 ճ. գդ. շաքարավազ,
Սոուսի համար անհրաժեշտ է՝
1/4 բաժակ սերուցք,
1/2 բաժակ շաքարավազ
1/2 շոկոլադե սալիկ
Պատրաստման եղանակը
Չորամրգերը պետք է դնել ջրի մեջ եւ թողնել մոտ 20 րոպե։ Այնուհետեւ ջուրն անհրաժեշտ է քամել եւ չորացնել մրգերը. կարելի է ծիրանի մի քանի չիր պահել՝ ուտեստը զարդարելու եւ գեղեցիկ մատուցելու համար։
Ընկույզը եւ խնձորը պետք է մաքրել եւ չորամրգերի հետ միասին մանրացնել։
Այնուհետեւ շերտավոր խմորի վրա անհրաժեշտ է լցնել կտրատված խնձորը, չորամգրերն ու մանրացված ընկույզը, ինչից հետո ավելացնել շաքարավազն ու դարչինը. արդեն կարելի է խմորը փաթաթել (ռուլետի նման) եւ դնել ջեռոցում։
Հաջորդ քայլով պետք է պատրաստել սոուսը. առաջին հերթին անհրաժեշտ է շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սերուցքն ու շոկոլադը եւ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի։ Ստացված սոուսն արդեն կարելի է լցնել խմորի վրա։
Մատուցելիս զարդարել նախօրոք պահված ծիրանի չրով։