Բաղադրամասեր

  • 500 գ. շերտավոր խմոր,

  • 50 գ. չամիչ,

  • 80 գ. ծիրանի չիր,

  • 150 գ. հունական ընկույզ,

  • 50 գ. սալորաչիր,

  • 3 խնձոր,

  • 1 թ. գդ. դարչին,

  • 2 ճ. գդ. շաքարավազ,

  • Սոուսի համար անհրաժեշտ է՝

  • 1/4 բաժակ սերուցք,

  • 1/2 բաժակ շաքարավազ

  • 1/2 շոկոլադե սալիկ

Պատրաստման եղանակը

  • Չորամրգերը պետք է դնել ջրի մեջ եւ թողնել մոտ 20 րոպե։ Այնուհետեւ ջուրն անհրաժեշտ է քամել եւ չորացնել մրգերը. կարելի է ծիրանի մի քանի չիր պահել՝ ուտեստը զարդարելու եւ գեղեցիկ մատուցելու համար։

  • Ընկույզը եւ խնձորը պետք է մաքրել եւ չորամրգերի հետ միասին մանրացնել։

  • Այնուհետեւ շերտավոր խմորի վրա անհրաժեշտ է լցնել կտրատված խնձորը, չորամգրերն ու մանրացված ընկույզը, ինչից հետո ավելացնել շաքարավազն ու դարչինը. արդեն կարելի է խմորը փաթաթել (ռուլետի նման) եւ դնել ջեռոցում։

  • Հաջորդ քայլով պետք է պատրաստել սոուսը. առաջին հերթին անհրաժեշտ է շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել սերուցքն ու շոկոլադը եւ խառնելով հասցնել եռման աստիճանի։ Ստացված սոուսն արդեն կարելի է լցնել խմորի վրա։

  • Մատուցելիս զարդարել նախօրոք պահված ծիրանի չրով։

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա