Բաղադրամասեր

1 չափաբաժին

1,5 կգ մուգ գույնի սալոր կամ 2 սուրճի բաժակ ցանկացած կարմիր գինի

20-25 հատ կարմիր քաղցր պղպեղ

5-6 հատ կարմիր տաքդեղ (կամ ըստ ճաշակի)

1 գլուխ սխտոր

100 - 200 գ շաքարավազ

2 ճաշի գդալ աղ

Շաքարավազը և աղը ավելացրեք ըստ ճաշակի -քիչ չափաբաժիններով ամեն անգամ համտեսելով

1 թեյի գդալ աղացած սև պղպեղ

1/4 թեյի գդալ աղացած մեխակ

Թեյի գդալի ծայրին աղացած հնդկական ընկույզ

Մեխակը և հնդկական ընկույզը ավելացրեք ըստ ցանկությամբ

Պատրաստման եղանակը

Պղպեղը լվանալ և շարել ջեռոցի թավայի մեջ, խորովել 200 աստիճանում 15-20 րոպե

Հանել ջեռոցից փակել կափարիչով կամ ֆոլգայով, թողնել մինչև սառչելը, մաքրել կեղևը և հեռացնել սերմերը

Սալորը լվանալ, հեռացնել կորիզները, շարել խորը թավայի մեջ, վրան լցնել 2-3 ճաշի գդալ ջուր, փակել կափարիչով և եփել մարմանդ կրակով։ Եռացնել 5 րոպե։ Սառեցնել և քամել ճաշքամիչով: Հյութը օգտագործեք ըստ ցանկությամբ

Խորոված տաքդեղը, քամած սալորը և սխտորը խփել բլենդերով, լցնել կերամիկական կամ չժանգոտվող կաթսայի մեջ և մարմանդ կրակով եփել մինչև թանձրանալը։

Ավելացնել սև պղպեղը, շաքարավազը, աղը, մեխակը և հնդկական ընկույզը, սառեցնել, լցնել համապատասխան տարրաների մեջ, փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։ Ապահովության համար վրան լցրեք հալած յուղ

Եթե սալորի փոխարեն պետք է օգտագծեք կարմիր գինի, ապա այն ավելացրեք աստիճանաբար, համեմունքների հետ

Եթե ցանկանում եք, այս նույնը պատրաստել տարվա ցանկացած եղանակին, ապա խորհուրդ է տրվում խորոված, մաքրած տաքդեղը, առանձին տեղադրել սննդային տոպրակների մեջ և պահել սառնախցիկում։

Պատրաստելուց առաջ հանել, հալացնել և պատրաստել։

Բարի ախորժակ