Բաղադրամասեր

  • ընկույզ - 4 կգ

  • խաղողի շիրա - 1լ

  • ջուր - 2լ

  • շաքարավազ - 1կգ

  • ալյուր - 1կգ

  • համեմունքները` (հիլ, դարչին, մեխակ, վանիլ, մշկընկույզ) ըստ ճաշակի:

Պատրաստման եղանակը

  • 1 լ խաղողի շիրայի վրա ավելացնել 2 լ ջուր, 1 կգ շաքարավազ, խառնել ու դնել մարմանդ կրակին, որպեսզի եռա:

  • 15-20 րոպե եռալուց հետո վերցնել կրակի վրայից և թողնել` սառչի:

  • Մինչ այդ մեկ այլ ամանի մեջ լցնել 1 կգ ալյուր, որի վրա աստիճանաբար հարկավոր է լցնել արդեն պատրաստի եփած սառը շիրան` անընդհատ խառնելով:

  • Հետո այդ ամբողջ զանգվածը անցկացնել մանր քամիչով, որպեսզի ալյուրի գնդիկները վերանան:

  • Քամիչով անցկացված ամբողջ զանգվածը լցնել պղնձե մեծ կաթսայի մեջ ու դնել գազօջախին` մարմանդ կրակի վրա:

  • Խառնել այնքան, մինչև եռա: Եռալուց հետո ավելացնել համեմունքներն ըստ ճաշակի:

  • Այնուհետև գազօջախի վրայից իջեցնել կաթսան ու սկսել ընկույզի շարերը հերթով թաթախել շփոթի մեջ:

  • Թաթախելուց հետո շարերը կախել պարանից:

  • Կես ժամ անց կրկին թաթախել ու նորից կախել:

  • 10-15 օր հետո չորացած սուջուխները կարելի է մատուցել:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց