Բաղադրամասեր

  • 2.5 կգ հավ,

  • 1 թեյի գդալ սև պղպեղ,

  • 1 թեյի գդալ համեմ,

  • աղ,

  • 0,5 լ գարեջուր,

  • 4 հատ թթու խնձոր

Պատրաստման եղանակը

  • Հավը ներսից և դրսից ծածկեք պղպեղի, աղի ու համեմի խառնուրդով: Խնձորները բաժանեք 4-6 մասերի, հեռացրեք կորիզները և դրանցով լցոնեք հավը: Որպեսզի պատրաստման ընթացքում խնձորները չթափվեն, բարակ փայտիկներով ամրացրեք հավի փորիկը:

  • Լցոնված հավը փորով դեպի վերև դրեք ցանկացած տարրայի մեջ, որը «չի վախենում» ջեռոցից: Տարրան լցրեք գարեջրով, որը տաքացրեք 180-190 աստիճան: Մեկ ժամ այս ամենը պետք է մնա ջեռոցում: Մեկ ժամից հավի դիրքը փոխեք և թողեք ևս մեկ ժամ այդ դիրքով: Ապա նայեք' հավը բավականաչափ կարմրե՞լ է. եթե ոչ, ապա վերցրեք տարրայի կափարիչն ու թողեք հավը ջեռոցում ևս կես ժամ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում