Բաղադրամասեր

800 գ հավի թևիկներ (առանց կաշվի եւ ոսկորների),

1 թեյի գդալ կծու պղպեղ,

¾թեյի գդալ աղացած չաման,

½ թեյի գդալ սամիթի սերմեր,

1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ ,

100 մլ ջուր,

75 մլ սոյա,

120 մլ մուրաբա կամ ջեմ (սալոր, սալոր, կարմիր հաղարջ) ,

1 կիտրոն ,

1 ճաշի գդալ ոչ սուր մանանեխ,

1 թեյի գդալ ուրցի տերեւներ,

Աղ եւ պղպեղ,

Պատրաստման եղանակը

Թևիկները պատում ենք աղով, պղպեղով, չամանով և սամիթով: Այն դնում ենք ֆոլգայի մեջ և թողնում ենք 4-5 ժամ:

Դնում ենք ջեռոցում 200 C:

Ավելացնել սոյա, ջեմ, ջուր, կիտրոնի հյութ եւ ուրց, աղ եւ պղպեղ: Թողնել 30-35 րոպե, կամ մինչեւ եփի: