Բաղադրամասեր
800 գ հավի թևիկներ (առանց կաշվի եւ ոսկորների),
1 թեյի գդալ կծու պղպեղ,
¾թեյի գդալ աղացած չաման,
½ թեյի գդալ սամիթի սերմեր,
1 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ ,
100 մլ ջուր,
75 մլ սոյա,
120 մլ մուրաբա կամ ջեմ (սալոր, սալոր, կարմիր հաղարջ) ,
1 կիտրոն ,
1 ճաշի գդալ ոչ սուր մանանեխ,
1 թեյի գդալ ուրցի տերեւներ,
Աղ եւ պղպեղ,
Պատրաստման եղանակը
Թևիկները պատում ենք աղով, պղպեղով, չամանով և սամիթով: Այն դնում ենք ֆոլգայի մեջ և թողնում ենք 4-5 ժամ:
Դնում ենք ջեռոցում 200 C:
Ավելացնել սոյա, ջեմ, ջուր, կիտրոնի հյութ եւ ուրց, աղ եւ պղպեղ: Թողնել 30-35 րոպե, կամ մինչեւ եփի: