Բաղադրամասեր

  • 1 հատ հավին ՝

  • 10 հատ միջին չափի կարտոֆիլ,

  • 2 հատ պղպեղ,

  • 3 հատ լոլիկ,

  • աղ, կարմիր և սև պղպեղ,

  • 2 պճեղ սխտոր

Պատրաստման եղանակը

  • Հավը նախապես համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղով, ճզմած սխտորով և թողնել 30 րոպե:

  • Այդ ընթացքում մաքրել բանջարեղենը, պղպեղը և լոլիկը բաժանել 4 մասի և ջեռոցը տաքացնել 220 C:

  • Թավայի մեջ լցնել յուղ, կենտրոնում տեղադրել հավը, շուրջը տեղավորել կարտոֆիլը և մնացած բանջարեղենը և աղով համեմել դրանք:

  • Դնել ջեռոցը և եփել 60- 90 րոպե, կախված հավի չափսից:

  • Եթե հավի բուդը դանակով ծակեք և դուրս եկող հյութը լինի պարզ առանց արյան, ուրեմն հավ պատրաստ է: Վրան կարղ եք քսել մի փոքր կարագ կամ թթվասեր, բարձր ջերմաստիճանում հավը կարմրեցնել և մատուցել:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա
Սարքավորում