Բաղադրամասեր

հավի բուդ (առանց ոսկորի և կաշվի) - 500 գր,

սոխ - 1 գլուխ,

պապրիկա - 1 ճգ,

սխտոր - 2 պճեղ,

սունկ շամպինիոն - 250 գր,

արգանակ հավի մսի (կամ ջուր) - 200 մլ,

թթվասեր - 2 ճգ,

աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Թավայի մեջ միջին ուժեղության կրակի վրա 2 ճգ բուսայուղ տաքացնել, ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը և անդադար խառնելով 3-4 րոպե տապակել։

Ավելացնել պապրիկան, մանր կտրատած հավի բդի փափկամիսը և անընդհատ խառնելով տապակել մինչև մսի գույնը փոխվի։

Ավելացնել կտրատած սունկը, լցնել արգանակը, աղն ու պղպեղը և 15-20 րոպե շոգեխաշել։

Մատուցելիս թթվասեր ավելացնել: