Բաղադրամասեր
500 գ հավի միս,
60 գ ֆետա պանիր,
10 հատ մեծ թարմ շամպինիոն,
4 ճաշի գդալ թթվասեր,
1 ճաշի գդալ ալյուր,
1/2 բաժակ մանրեցված մացարելա,
1 ճաշի գդալ ձեթ,
թարմ մաղադանոս, աղացած սև պղպեղ, աղ
Պատրաստման եղանակը
Լվանալ և չորացնել շամպինիոնները, սուր դանակով կտրել և հանել ոտիկները: Ջեռոցի թավան պատել սննդային թղթով և վրան դասավորել սունկերը, դեպի վեր:
Մանր կտրատել հավի միսը: Թավայի մեջ լցնել 1ճաշի գդալ ձեթ և մարմանդ կրակի վրա տաքացնել, ավելացնել կտրատած հավի միսը, տապակել մոտ 5 րոպե, ժամանակ առ ժամանակ խառնել:
Քանի դեռ, հավը տապակվում է, մանր կտրատել սնկի ոտիկները: Ավելացնել մսի վրա և միասին տապակել ևս 5 րոպե` անընդմեջ խառնելով:
Ալյուրը խառնել թթվասերի հետ: Կրակը թուլացնել և թթվասերը լցնել թավայի մեջ, ավելացնլ աղ, սև պղպեղ և խառնել: Եփել 8-10 րոպե, քանի դեռ զանգվածը չպնդանա, այնուհետև հանել կրակից, որպեսզի սառչի:
Քանի դեռ զանգվածը սառում , ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:
Ֆետա պանիրը քերել քերիչով և խառնել հավի մսի և սնկի հետ: Ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը և խառնել:
Օգտագործելով երկու ճաշի գդալ, հավասարաչափ բաշխել միջուկը շամպինիոնի գլխիկների մեջ: Վրան ավելացնել մի փոքր քերած մոցարելա:
Թխել ջեռոցում 15-20 րոպե: Այնուհետև թողնել, որ սառչի և մատուցել: