Բաղադրամասեր

  • 500 գ հավի միս,

  • 60 գ ֆետա պանիր,

  • 10 հատ մեծ թարմ շամպինիոն,

  • 4 ճաշի գդալ թթվասեր,

  • 1 ճաշի գդալ ալյուր,

  • 1/2 բաժակ մանրեցված մացարելա,

  • 1 ճաշի գդալ ձեթ,

  • թարմ մաղադանոս, աղացած սև պղպեղ, աղ

Պատրաստման եղանակը

  • Լվանալ և չորացնել շամպինիոնները, սուր դանակով կտրել և հանել ոտիկները: Ջեռոցի թավան պատել սննդային թղթով և վրան դասավորել սունկերը, դեպի վեր:

  • Մանր կտրատել հավի միսը: Թավայի մեջ լցնել 1ճաշի գդալ ձեթ և մարմանդ կրակի վրա տաքացնել, ավելացնել կտրատած հավի միսը, տապակել մոտ 5 րոպե, ժամանակ առ ժամանակ խառնել:

  • Քանի դեռ, հավը տապակվում է, մանր կտրատել սնկի ոտիկները: Ավելացնել մսի վրա և միասին տապակել ևս 5 րոպե` անընդմեջ խառնելով:

  • Ալյուրը խառնել թթվասերի հետ: Կրակը թուլացնել և թթվասերը լցնել թավայի մեջ, ավելացնլ աղ, սև պղպեղ և խառնել: Եփել 8-10 րոպե, քանի դեռ զանգվածը չպնդանա, այնուհետև հանել կրակից, որպեսզի սառչի:

  • Քանի դեռ զանգվածը սառում , ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:

  • Ֆետա պանիրը քերել քերիչով և խառնել հավի մսի և սնկի հետ: Ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը և խառնել:

  • Օգտագործելով երկու ճաշի գդալ, հավասարաչափ բաշխել միջուկը շամպինիոնի գլխիկների մեջ: Վրան ավելացնել մի փոքր քերած մոցարելա:

  • Թխել ջեռոցում 15-20 րոպե: Այնուհետև թողնել, որ սառչի և մատուցել:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա