Բաղադրամասեր
Բլինչիկի խմոր `
0.5 լ. կաթ,
2 ձու,
2 ճաշի գդալ բուսայուղ,
200 գրամ ալյուր,
1 թեյի գդալ սոդա,
1 թեյի գդալ շաքարավազ,
0,5 թեյի գդալ աղ,
Լցոնի համար `
1 կգ հավի կրծքամիս,
4 գազար,
4 լոլիկ,
2 կարմիր և 2 կանչ պղպեղ,
1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
250 գրամ պանիր,
կետչուպ,
աղը, պղպեղը ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Հավի կրծքամիսը եփել, մանրացնել: Գազարը մաքրել, անցկացնել քերիչով, լոլիկները և պղպեղները շատ մանր կտրտել: Այս բոլորը խառնել և եփել, ավելացնել պղպեղի մածուկը, աղ անել: Ստացված զանգվածը խառնել հավի կրծքամսին:
Ստացված լցոնից 1ճաշի գդալ դնել նրբաբլիթնի վրա, փաթաթել և շարել յուղած տապակի մեջ, վրան քսել կետչուպ,մի քիչ քերած պանիր շաղ տալ և 10 րոպե դնել ջեռոցը,200 °C ջերմաստիճանի տակ: