Բաղադրամասեր

  • 2 ճաշի գդալ ալյուր,

  • 200 գ հավի միս,

  • 35 մլ սոյայի սոուզ,

  • 2 թեյի գդալ քունջութի ձեթ,

  • 20 մլ ձիթապտղի ձեթ,

  • ½ կգ չինական կաղամբ,

  • ½ հատ կանաչ քաղցր պղպեղ,

  • ½ հատ կարմիր քաղցր պղպեղ,

  • ½ հատ գազար,

  • 3 հատ համեմ,

  • 15 գ կարմիր սոխ,

  • 1 հատ կանաչ սոխ,

  • 10 գ ընկույզ,

  • ½ ատամ սխտոր,

  • 5գ իմբիր

Պատրաստման եղանակը

  • Հավի միսը կտրատել, շաղ տալ ալյուր, ավելացնել 2 ճաշի գդալ սոյայի սոուզ և թեյի գդալ կունջութի ձեթ։ Խառնել, որպեսզի հավի մսերը ամբողջովին պատվեն ալյուրով։ Տաքացնել թավան, ձիթապտղի ձեթով տապակել հավի մսերը մինչը ոսկեգույն գույն ստանալը։ Այնուհետև դնել թղթի վրա որպեսզի թուղթը քաշի ձեթը։

  • Խոշոր կտրատել չինական կաղամբը։ Վերցնել կարմիր և կանաչ պղպեղների կեսը և կտրատել։ Գազարի կեսը և կանաչ սողխի կեսը նույնպես կտարել։ Բոլոր բանջարեղենները դնել ամանի մեջ։ Ավելացնել կտրատած կարմիր սոխը, խոշոր կտրատած համեմ և ընկույզ, ինչպես նաև մանր կտրատած իմբիր և սխտոր։

  • Սոուզի համար խառնել մեկ թեյի գդալ սոյայի սուուզ, ձիթապտղի ձեթ և կես թեյի գդալ կունյութի ձեթ։ Լցնել աղցանի վրա և խառնել։ Տապակած հավի միսը դնել խորի ամանի մեջ, վրան ավելացնել աղցանը։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ