Բաղադրամասեր

  • նապաստակ - 2 կգ

  • կարտոֆիլ - 4 հատ

  • գազար - 4 հատ

  • քաղցր պղպեղ - 4 հատ

  • չոր սպիտակ գինի - 1 բաժակ

  • սերուցք կամ թթվասեր - 0,5

  • սխտոր - 3 պճեղ

  • բուսայուղ - 4 ճգ

  • ալյուր - 5 ճգ

  • դափնու տերև - 4 հատ

  • սև պղպեղ

  • բահար - մեխակի սերմ

  • չորացրած ծիտրոն

  • անիսոնի սերմ

  • մաղադանոս

  • աղ:

Պատրաստման եղանակը

  • Նապաստակը լվանալ, հեռացնել ճարպերը և վրայի թաղանթը:

  • Այնուհետև կտրատել բաժնաչափերի, համեմել աղով, թաթախել ալյուրի մեջ, որից հետո տապակել բուսայուղով և նապաստակի ճարպով, ուժեղ կրակի վրա մինչև մսի կտորները 2 կողմից կարմրեն, ապա շարել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել դափնու տերևները, սխտորը, ծիտրոնը, բահարը, անիսոնի սերմերը, սև պղպեղը, մեխակը, վրան լցնել գինին կամ քացախով ջուրը և եփել 1,5 ժամ ցածր կրակի վրա:

  • Այնուհետև ավելացնեք սերուցքը կամ թթվասերը ու եփել ևս 10 րոպե:

  • Մեծ-մեծ կտրատել կարտոֆիլը և տապակել մսի նույն թավայի և յուղի մեջ, ընթացքում ավելացնել կտրատած սոխը, գազարը, պղպեղը և միասին շարունակե տապակել 5-10 րոպե, որից հետո ավելացրեք մաղադանոսը:

  • Արդեն եփված միսը հանել կաթսայից, վրա լցրել եփված բանջարեղենը և ջեռոցում եփել և 15-20 րոպե:

  • Մատուցել տաք վիճակում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ