Հատուկ բաղադրատոմս, որով պատրաստում են Ֆրանսիական ռեստորաններում, Նապաստակը բանջարեղենով

Հատուկ բաղադրատոմս, որով պատրաստում են Ֆրանսիական ռեստորաններում, Նապաստակը բանջարեղենով
Հատուկ բաղադրատոմս, որով պատրաստում են Ֆրանսիական ռեստորաններում, Նապաստակը բանջարեղենով
Հատուկ բաղադրատոմս, որով պատրաստում են Ֆրանսիական ռեստորաններում, Նապաստակը բանջարեղենով
Հատուկ բաղադրատոմս, որով պատրաստում են Ֆրանսիական ռեստորաններում, Նապաստակը բանջարեղենով

Բաղադրամասեր

  • նապաստակ - 2 կգ

  • կարտոֆիլ - 4 հատ

  • գազար - 4 հատ

  • քաղցր պղպեղ - 4 հատ

  • չոր սպիտակ գինի - 1 բաժակ

  • սերուցք կամ թթվասեր - 0,5

  • սխտոր - 3 պճեղ

  • բուսայուղ - 4 ճգ

  • ալյուր - 5 ճգ

  • դափնու տերև - 4 հատ

  • սև պղպեղ

  • բահար - մեխակի սերմ

  • չորացրած ծիտրոն

  • անիսոնի սերմ

  • մաղադանոս

  • աղ:

Պատրաստման եղանակը

  • Նապաստակը լվանալ, հեռացնել ճարպերը և վրայի թաղանթը:

  • Այնուհետև կտրատել բաժնաչափերի, համեմել աղով, թաթախել ալյուրի մեջ, որից հետո տապակել բուսայուղով և նապաստակի ճարպով, ուժեղ կրակի վրա մինչև մսի կտորները 2 կողմից կարմրեն, ապա շարել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել դափնու տերևները, սխտորը, ծիտրոնը, բահարը, անիսոնի սերմերը, սև պղպեղը, մեխակը, վրան լցնել գինին կամ քացախով ջուրը և եփել 1,5 ժամ ցածր կրակի վրա:

  • Այնուհետև ավելացնեք սերուցքը կամ թթվասերը ու եփել ևս 10 րոպե:

  • Մեծ-մեծ կտրատել կարտոֆիլը և տապակել մսի նույն թավայի և յուղի մեջ, ընթացքում ավելացնել կտրատած սոխը, գազարը, պղպեղը և միասին շարունակե տապակել 5-10 րոպե, որից հետո ավելացրեք մաղադանոսը:

  • Արդեն եփված միսը հանել կաթսայից, վրա լցրել եփված բանջարեղենը և ջեռոցում եփել և 15-20 րոպե:

  • Մատուցել տաք վիճակում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

loading...