Բաղադրամասեր
նապաստակ - 2 կգ
կարտոֆիլ - 4 հատ
գազար - 4 հատ
քաղցր պղպեղ - 4 հատ
չոր սպիտակ գինի - 1 բաժակ
սերուցք կամ թթվասեր - 0,5
սխտոր - 3 պճեղ
բուսայուղ - 4 ճգ
ալյուր - 5 ճգ
դափնու տերև - 4 հատ
սև պղպեղ
բահար - մեխակի սերմ
չորացրած ծիտրոն
անիսոնի սերմ
մաղադանոս
աղ:
Պատրաստման եղանակը
Նապաստակը լվանալ, հեռացնել ճարպերը և վրայի թաղանթը:
Այնուհետև կտրատել բաժնաչափերի, համեմել աղով, թաթախել ալյուրի մեջ, որից հետո տապակել բուսայուղով և նապաստակի ճարպով, ուժեղ կրակի վրա մինչև մսի կտորները 2 կողմից կարմրեն, ապա շարել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել դափնու տերևները, սխտորը, ծիտրոնը, բահարը, անիսոնի սերմերը, սև պղպեղը, մեխակը, վրան լցնել գինին կամ քացախով ջուրը և եփել 1,5 ժամ ցածր կրակի վրա:
Այնուհետև ավելացնեք սերուցքը կամ թթվասերը ու եփել ևս 10 րոպե:
Մեծ-մեծ կտրատել կարտոֆիլը և տապակել մսի նույն թավայի և յուղի մեջ, ընթացքում ավելացնել կտրատած սոխը, գազարը, պղպեղը և միասին շարունակե տապակել 5-10 րոպե, որից հետո ավելացրեք մաղադանոսը:
Արդեն եփված միսը հանել կաթսայից, վրա լցրել եփված բանջարեղենը և ջեռոցում եփել և 15-20 րոպե:
Մատուցել տաք վիճակում: