Բաղադրամասեր

  • 80 գ բրինձ կամ ձավար,

  • 25 գ հալած յուղ,

  • 25 գ ծիրանաչիր,

  • 25 գ չամիչ,

  • 25 գ սև սալոր,

  • 15 գ նուշ,

  • 25 գ մեղր,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Պատրաստել քամովի փլավ։ Նուշը եռման ջրի մեջ գցել,կեղևը հեռացնել և մանր կտրտել։ Չորացրած միրգը ընտրել և լվանալ: Մեղրը ջրով բաց անել 1/1 հարաբերությամբ:

  • Չորացրած միրգը և նուշը յուղով տապակել վրան լցնել բաց արած մեղրը և թողնել որ եռա։ Փլավը մատուցել՝ վրան մրգի խույս լցրած։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում