Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

ալյուր - 250 գր,

շաքարավազ - 100 գր,

կարագ - 150 գր,

ձվի դեղնուց - 2 հատ,

թթվասեր - 1,5 թ/գդ,

փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ,

Միջուկի համար ՝

շաքարավազ - 100 գր,

ձվի սպիտակուց - 2 հատ,

ընկույզ - 200 գր,

Ջնարակի համար ՝

կակաո - 1 ճ/գդ,

շաքարավազ - 1,5 ճ/գդ,

կարագ - 20 գր,

կաթ - 2 ճ/գդ

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները լավ հարում ենք, վերջում ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը և խմոր հունցում։ Այն փաթաթում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 30-40 րոպեով տեղափոխում սառնարան։ Ժամանակը լրանալուց հետո խմորը 2 հավասար մասի ենք բաժանում, որից մեկը կրկին բաժանում ենք հավասար մասի։ Արդյունքում 3 խմոր ենք ստանում։

Պատրաստում ենք միջուկը։ Հարում ենք սպիտակուցներն ու շաքարավազը, ինչից հետո կամաց-կամաց ավելացնում ենք մանրացրած ընկույզն ու խառնում։

Մեծ խմորը ծածկում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և գրտնակում ենք, ինչից հետո տեղափոխում ենք ձևամանի մեջ և կողքեր ձևավորում։ Մեջը զգուշությամբ լցնում ենք միջուկի կեսը։

Երկրորդ խմորը գրտնակում ենք և դնում միջուկի վրա։ Հաջորդիվ լցնում ենք մնացած միջուկը։ Վերջում դնում ենք երրորդ խմորը և կողքերը փակում։ Թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե։

Պատրաստում ենք ջնարակը։ Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք կաթսայի մեջ և մարմանդ կրակին խառնելով եփում։ Լցնում ենք տորթի վրա և զարդարում ընկույզներով։

Ցանկության դեպքում կարող ենք տորթը զարդարել նաև բեզեով: