Բաղադրամասեր

1 կգ հորթի կամ ոչխարի մսին ՝

500 գ ալյուր,

1 - 2 (ըստ ձվի մեծության) հատ ձու,

200 մլ հանքային ջուր,

1 հատ մեծ սոխ,

սև պղպեղն ու աղը ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հարմար ամանի մեջ հարել ձուն, ավելացնել հանքային ջուրը, հարել գդալով, ավելացնեմ մի փոքր աղ: Վերջում ավելացնել ալյուրը և տրորել:

Մսի ֆարշին ավելացնել կտրատած սոխը:

Խմորը բացել, կլորներ առանձնացրել, դա կարելիէ անել օրինակ սուրճի բաժակի օգնությամբ:

Փոքր չափաբաժնով խմորի վրա դնել միսը և ծայրերն ամրացնել:

Խաշել պելմենիները, դրանք համարվում են պատրաստ , երբ դուրս են գալիս ջրի երես: