Բաղադրամասեր

  • Հավի աղացած միս – 500 գ,

  • խաշած ձու – 2 հատ,

  • ձու – 2 հատ,

  • հաց – 2-3 կտոր,

  • սոխ – 1 հատ,

  • մաղադանոս,

  • կաթ – 200 մլ,

  • կարագ – 20 գ,

  • ալյուր – 1/2 բաժակ,

  • քերած պանիր – 100 գ,

  • աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի,

  • սոդա՝ դանակի ծայրով

Պատրաստման եղանակը

  • Թրջել հացը 100 մլ կաթի մեջ: Մսաղացով անցկացնել սոխը և հացն այն կաթի հետ, որի մեջ այն դրված էր: Ավելացնել զանգվածն աղացած մսին, աղ և պղպեղ ցանել և լավ խառնել:

  • Պատրաստել միջուկը. խաշած ձուն, պանիրը և պինդ կարագը քերել, ավելացնել մանրացրած կանաչին, խառնել:

  • Մի փոքր ֆարշ վերցնել, տալ նրան բլիթի տեսք, կենտրոնում մի փոքր միջուկ դնել: Եզրերն ամրացնել, տալ կոտլետի ձև:

  • Ձուն հարել 100 մլ կաթի հետ, ավելացնել ալյուր, սոդա, մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել:

  • Թաթախել կոտլետները ձվային զանգվածի մեջ և տապակել թավայում տաք բուսայուղով:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց