Բաղադրամասեր
աղացած միս տավարի - 900 գր,
սպիտակաձավար - 2 ճ/գդ,
սև թեյ - 2 հատ,
ջուր - 250 մլ,
չերրի լոլիկ - 5 հատ,
կանաչ սոխ - մի քանի ճյուղ,
սոխ - 1 գլուխ,
սխտոր - 1 պճեղ,
հաց - 2 կտոր,
մաղադանոս, աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Աղացած միսը կարող ենք վերցնել նաև հավի և խոզի: Մսի մեջ լցնում ենք ճզմած սխտորը, կեղևազրկած և մանրացրած լոլիկները, աղն ու պղպեղը: 250 մլ ջրում եռացնում ենք թեյը և լցնում հացի կտորների վրա:
Մսի վրա լցնում ենք քերիչով անցկացրած սոխը և ավելացնում սպիտակաձավարը: Կանաչ սոխն ու մաղադանոսը մանր կտրատում ենք, ավելացնում հացն ու թեյը և լցնում խճողակի մեջ:
Ձևավորում ենք կոտլետներ և տապակում ոչ մեծ քանակությամբ բուսայուղի մեջ: