Բաղադրամասեր

1 թեյի գդալ սոդա,

6 հատ ձու,

1 բաժակ շաքարավազ,

1 բաժակ մածուն,

ալյուր և վանիլին

Կրեմի համար՝

2 բաժակ կաթ,

1 բաժակ շաքարավազ,

2 հատ ձու,

2 ճ. գդ. ալյուր,

200 գ կարագ,

Վանիլ

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցը խառնել շաքարավազի, մածունի, սոդայի, վանիլի և ալյուրի հետ: Ստացվում է փափուկ խմոր:

Կրեմ: Կարագը թողնել փափկելու սենյակային ջերմաստիճանում: Կաթն ու շաքարավազը լցնել կաթսայի մեջ, դնել մարմանդ կրակին: Անընդհատ խառնել, մինչև շաքարավազը խառնվի, լուծվի կաթին: Առանձին թասիկի մեջ կոտրել ձվերը, հարել, ավելացնել երկու գդալ ալյուրը: Խառնել այնքան, մինչև ոչ մի գնդիկ չմնա: Տաք կաթից մի փոքր լցնել ձվի զանգվածի վրա, արագ խառնել: Երբ համասեռ զանգված ստացվի, լցնել կաթի մեջ և արագ շարժումներով խառնել: Երբ կրեմը բավականաչափ թանձրանա, վերցնել կրակից: Թողնել սառչի, իսկ մինչև այդ հարել կարագը: Հարած կարագին գդալ-գդալ ավելացնել կաթով եփված կրեմը, վերջում մի քիչ վանիլ ավելացնել:

Պատրաստել փոքրիկ գնդիկներ: Եփելուց հետո մեջերը փորել և լցնել կրեմ, որից հետո գունավորել սննդային գույներով և վերջում մտցնել շաքարավազի մեջ: