Բաղադրամասեր

1 կգ կարտոֆիլին ՝

5 պճեղ սխտոր,

2-3 ճ/գ արևածաղկի ձեթ,

1 թ/գ չորացրած ծիտրոն,

1 թ/գ օրեգանո,

1 թ/գ ուրց,

1 թ/գ մայորան,

1 թ/գ սև պղպեղ,

1 թ/գ կարմիր պղպեղ,

1 թ/գ կարի,

1 թ/գ քրքում,

սամիթ ըստ ճաշակի,

աղ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել, բաժանել 4 մասի:

Սխտորը անցկացնել մանր քերիչով, լցնել փոքր թանզիվի կտորի մեջ և քամել սխտորի հյութը զեյթունի ձեթի մեջ, խառնել և լցնել կտրատած կարտոֆիլի վրա: Բոլոր համեմունքները խառնել իրար և նույնպես լցնել կարտոֆիլի վրա: Ձեռքով խառնել այնպես, որ համեմունքերը հավասարաչափ տարածվեն:

Ջեռոցի տապակը թեթևակի ձիթապատել, կարտոֆիլները կողք կողքի շարել և եփել 200 աստիճանի ջեռոցում մինչև պատրաստ լինելը:

Մատուցելուց առաջ վրան սամիթ շաղ տալ։