«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ

«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ
«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ
«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ
«Գոմենտաշ» կամ «Ամանի ականջները». հրեական տոնական կարկանդակ

Բաղադրամասեր

  • Ալյուր – 500 գ

  • Մարգարին – 300 գ

  • Եգիպտացորենի օսլա – 70 գ

  • Ձու – 2 հատ

  • Փխրեցուցիչ – 5 գ

  • Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

  • Միջուկ – մուրաբա, շոկոլադե պաստա, ընկույզի կամ խուրմայի պաստա

Պատրաստման եղանակը

  • Թասի մեջ խառնել մաղած ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը:

  • Մարգարինը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձվերը:

  • Ավելացնել ալյուրը և հունցել մինչև խմոր ստանալը, որը պետք է ծածկել և 1 ժամ դնել սառնարանը:

  • Գրտնակել խմորը 0.5 մմ հաստության և բաժակով շրջանակներ ձևավորել:

  • Կենտրոնում դնել միջուկը և 3 կողմից այնպես ծածկել, որպեսզի ստացվի կենտրոնը բաց եռանկյունի:

  • Վրան սպիտակուց քսել և կակաչի սերմ շաղ տալ:

  • Շարել պերգամենտով պատած տապակին և 10-15 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

  • Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
loading...