Բաղադրամասեր

  • Ալյուր – 500 գ

  • Մարգարին – 300 գ

  • Եգիպտացորենի օսլա – 70 գ

  • Ձու – 2 հատ

  • Փխրեցուցիչ – 5 գ

  • Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

  • Միջուկ – մուրաբա, շոկոլադե պաստա, ընկույզի կամ խուրմայի պաստա

Պատրաստման եղանակը

  • Թասի մեջ խառնել մաղած ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը:

  • Մարգարինը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձվերը:

  • Ավելացնել ալյուրը և հունցել մինչև խմոր ստանալը, որը պետք է ծածկել և 1 ժամ դնել սառնարանը:

  • Գրտնակել խմորը 0.5 մմ հաստության և բաժակով շրջանակներ ձևավորել:

  • Կենտրոնում դնել միջուկը և 3 կողմից այնպես ծածկել, որպեսզի ստացվի կենտրոնը բաց եռանկյունի:

  • Վրան սպիտակուց քսել և կակաչի սերմ շաղ տալ:

  • Շարել պերգամենտով պատած տապակին և 10-15 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

  • Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց