Բաղադրամասեր

Ալյուր – 500 գ

Մարգարին – 300 գ

Եգիպտացորենի օսլա – 70 գ

Ձու – 2 հատ

Փխրեցուցիչ – 5 գ

Շաքարավազ – 1/2 բաժակ

Միջուկ – մուրաբա, շոկոլադե պաստա, ընկույզի կամ խուրմայի պաստա

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ խառնել մաղած ալյուրը, օսլան և փխրեցուցիչը:

Մարգարինը հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձվերը:

Ավելացնել ալյուրը և հունցել մինչև խմոր ստանալը, որը պետք է ծածկել և 1 ժամ դնել սառնարանը:

Գրտնակել խմորը 0.5 մմ հաստության և բաժակով շրջանակներ ձևավորել:

Կենտրոնում դնել միջուկը և 3 կողմից այնպես ծածկել, որպեսզի ստացվի կենտրոնը բաց եռանկյունի:

Վրան սպիտակուց քսել և կակաչի սերմ շաղ տալ:

Շարել պերգամենտով պատած տապակին և 10-15 րոպե թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Մատուցելիս վրան շաքարի փոշի շաղ տալ: