Բաղադրամասեր

տավարի միս - 300 գր

սոխ- 0.5 գլուխ

սխտոր - 1 պճեղ

մաղադանոս - 0.5 փունջ

ձու - 1 հատ

պաքսիմատ -3 ճգ

աղ, սև պղպեղ

սոուս - 3 ճգ

քունջութի սերմ- 1 ճգ

վարունգ - 1 հատ:

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ դնել տավարի աղացած միսը, ավելացնել շատ մանր կտրտած սոխը, մաղադանոսը, սխտորը, պաքսիմատը, վրան ձու ջարդել, համեմել աղ ու պղպեղներով, լավ հունցել:

Ջեռոցը միացնել 180 աստիճան, թողնել տաքանա:

Ջեռոցի տապակի մեջ յուղաթուղթ փռել:

Զանգվածից մսագնդեր ձևավորել, շարել տապակի մեջ, 15 րոպեով դնել ջեռոցը, որպեսզի դրանք կեղև կապեն, ապա հանել ջեռոցից, վրձինով տերիյակի սոուս քսել, քունջութ շաղ տալ, 7-10 րոպեով նորից դնել ջեռոցը:

Վարունգը կլոր կամ էլիպսաձև կտրել, շարել մատուցվող ափսեի մեջ, վրան մսագունդ դնել, բամբուկե չոփիկ խրել: