Բաղադրամասեր

  • 200 գ ցորենի ալյուր,

  • ½ թեյի գդալ փխրեցուցիչ,

  • ½ թեյի գդալ աղացաց դարչին,

  • 250 գ գազար,

  • 1 հատ նարինջ,

  • 2 հատ հավի ձու,

  • 150 մլ ձեթ,

  • 1 թեյի գդալ սոդա,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  • Քերել գազարը։ Մաղել ալյուրը, խառնել այն դարչինի, սոդայի և փխրեցուցիչի հետ, իսկ ալյուրի կեսը խառնել գազարի հետ։ Շաքարավազը հարել 150 մլ ձեթի հետ, ավելացնել մեկ հատ ձու, մի պտղունց աղ և մնացած ալյուրը դարչինի հետ, դրանից հետո գազարի խառնուրդը և մնանած ձվերը։ Թխել 170 աստիճան պայմաններում 25-ից 30 րոպե։ Մաքրել նարինջը, շաքարավազի փոշին խառնել նարնձի հյութի հետ և քսել պատրաստի տորթի վրա։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ