Բաղադրամասեր
200 գ ցորենի ալյուր,
½ թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
½ թեյի գդալ աղացաց դարչին,
250 գ գազար,
1 հատ նարինջ,
2 հատ հավի ձու,
150 մլ ձեթ,
1 թեյի գդալ սոդա,
1 ճաշի գդալ շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
Քերել գազարը։ Մաղել ալյուրը, խառնել այն դարչինի, սոդայի և փխրեցուցիչի հետ, իսկ ալյուրի կեսը խառնել գազարի հետ։ Շաքարավազը հարել 150 մլ ձեթի հետ, ավելացնել մեկ հատ ձու, մի պտղունց աղ և մնացած ալյուրը դարչինի հետ, դրանից հետո գազարի խառնուրդը և մնանած ձվերը։ Թխել 170 աստիճան պայմաններում 25-ից 30 րոպե։ Մաքրել նարինջը, շաքարավազի փոշին խառնել նարնձի հյութի հետ և քսել պատրաստի տորթի վրա։