Բաղադրամասեր

5 կգ գազար,

3 կգ (1,5կգ կարմիր, 1,5կգ կանաչ պղպեղ) պղպեղ,

1 լիտր ձեթ,

2 կգ գլուխ սոխ,

1 կգ տոմատի մածուկ,

1 լիտր ջուր,

մեկ կապ մաղադանոս,

աղ ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սոխն աղալ և ձեթով սոխառած անել։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատված գազարը։

20 րոպե անց ավելացնել պղպեղը (կարմիր և կանաչ), հետո մանր կտրատած մեկ կապ մաղադանոսը։

Վերջում ավելացնել տոմատն ու ջուրը։

Լավ խառնել և եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Տաք վիճակում լցնել բանկաների մեջ և փակել

Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել ՝ քացախ.շաքարավազ, դափնետերև, հատիկավոր պղպեղ , սխտոր և այլն"