Բաղադրամասեր
5 կգ գազար,
3 կգ (1,5կգ կարմիր, 1,5կգ կանաչ պղպեղ) պղպեղ,
1 լիտր ձեթ,
2 կգ գլուխ սոխ,
1 կգ տոմատի մածուկ,
1 լիտր ջուր,
մեկ կապ մաղադանոս,
աղ ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Սոխն աղալ և ձեթով սոխառած անել։ Ավելացնել խորանարդաձև կտրատված գազարը։
20 րոպե անց ավելացնել պղպեղը (կարմիր և կանաչ), հետո մանր կտրատած մեկ կապ մաղադանոսը։
Վերջում ավելացնել տոմատն ու ջուրը։
Լավ խառնել և եփել մինչև պատրաստ լինելը։ Տաք վիճակում լցնել բանկաների մեջ և փակել
Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել ՝ քացախ.շաքարավազ, դափնետերև, հատիկավոր պղպեղ , սխտոր և այլն"