Բաղադրամասեր

200 գ գառի մսին՝

50 գ գլուխ սոխ,

30 գ լիմոն,

աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:

Բաստուրմա արած մսի կտորները շարելշամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:

Գառան մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:

Պատրաստած միսը լցնել ամանը, վրան ցանել աղ, պղպեղ, մանրացրած գլուխ սոխ, խաոնել և 3 — 4 ժամով դնեք սաոր տեղ:

Բաստուրմա արած մսի կտորները շարել շամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:

Խորովածը մատուցել սկուտեղում, շուրջը զարղարել օղակաձև կտրտած սոխով, մաղաղանոսի տերևներով , աոանձին մատուցել լիմոն: