Բաղադրամասեր
200 գ գառի մսին՝
50 գ գլուխ սոխ,
30 գ լիմոն,
աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Ոչխարի մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:
Բաստուրմա արած մսի կտորները շարելշամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:
Գառան մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:
Պատրաստած միսը լցնել ամանը, վրան ցանել աղ, պղպեղ, մանրացրած գլուխ սոխ, խաոնել և 3 — 4 ժամով դնեք սաոր տեղ:
Բաստուրմա արած մսի կտորները շարել շամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:
Խորովածը մատուցել սկուտեղում, շուրջը զարղարել օղակաձև կտրտած սոխով, մաղաղանոսի տերևներով , աոանձին մատուցել լիմոն: