Բաղադրամասեր

  • 200 գ գառի մսին՝

  • 50 գ գլուխ սոխ,

  • 30 գ լիմոն,

  • աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Ոչխարի մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:

  • Բաստուրմա արած մսի կտորները շարելշամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:

  • Գառան մեջքամիսը, երիկամամասը կամ ազդրի փափուկ միսը կտրտել 40— 50-ական գրամներով:

  • Պատրաստած միսը լցնել ամանը, վրան ցանել աղ, պղպեղ, մանրացրած գլուխ սոխ, խաոնել և 3 — 4 ժամով դնեք սաոր տեղ:

  • Բաստուրմա արած մսի կտորները շարել շամփուրների վրա և խորովել թեժ կրակով (աոանց բոցի), պարբերաբար շամփուրը պտտել, որպեսզի միսը հավասարապես խորովվի:

  • Խորովածը մատուցել սկուտեղում, շուրջը զարղարել օղակաձև կտրտած սոխով, մաղաղանոսի տերևներով , աոանձին մատուցել լիմոն:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ