Բաղադրամասեր

3 բաժակ ցորենի ալյուր,

հորթի աղացած միս,

3 ճաշի գդալ կարմիր գինի,

1 ճաշի գդալ սպիտակ գինի,

1 բաժակ կաթ,

30 գ չոր խմորիչ,

3 ճաշի գդալ շաքարավազ,

200 գ մարգարին,

2 հատ ձու

Պատրաստման եղանակը

Տաք կաթը լուծարել հում խմորիչում:

Մարգարինը խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել ձու և նորից լավ խառնել:

Ստացված զանգվածը լցնել խմորիչի վրա և խառնել, ավելացնել ալյուր և հունցել խմոր: Թողնել մոտ 1 ժամ:

Միսը խառնել գինիների հետ։

Միսը լցնել խմորի մեջ, տալ կարկանդակի ձև և դնել ջեռոցը: