Բաղադրամասեր

  • 300 գ եղնիկի մսին՝

  • 3 հատիկ բուրավետ պղպեղ,

  • 3 հատիկ մեխակ,

  • 50 գ գազար,

  • 40 գ գլուխ սոխ,

  • 0,02 գ դափնու տերև,

  • 30 գ սպիտակ գինի,

  • 30 գ նռան հյութ,

  • աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Եղնիկի միսը լվանալ, անձեռոցիկով ցամաքեցնել, կտրտել 50—60 գ կտորներով, վրան ցանել աղ, պղպեղ, ավելացնել բուրավետ պղպեղ, դափնու տերև, մեխակ, բարակ կլոր կտրտած զազար, գլուխ սոխ, խառնել, վրան լցնել սպիտակ գինի և թողնել որ հասնի (20—24 ժամ)։ Պատրաստած միսը շարել շամփուրին և թեժ (առանց բոցի) կրակով խորովել։

  • Խորովածը մատուցել վրան օղակաձև կտրտած գլուխ սոխ, աոանձին մատուցել նռան հյութ։

  • Նույն ձևով պատրաստեք վայրի այլ կենդանիների մսի խորովածը:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ