Բաղադրամասեր
300 գ եղնիկի մսին՝
3 հատիկ բուրավետ պղպեղ,
3 հատիկ մեխակ,
50 գ գազար,
40 գ գլուխ սոխ,
0,02 գ դափնու տերև,
30 գ սպիտակ գինի,
30 գ նռան հյութ,
աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Եղնիկի միսը լվանալ, անձեռոցիկով ցամաքեցնել, կտրտել 50—60 գ կտորներով, վրան ցանել աղ, պղպեղ, ավելացնել բուրավետ պղպեղ, դափնու տերև, մեխակ, բարակ կլոր կտրտած զազար, գլուխ սոխ, խառնել, վրան լցնել սպիտակ գինի և թողնել որ հասնի (20—24 ժամ)։ Պատրաստած միսը շարել շամփուրին և թեժ (առանց բոցի) կրակով խորովել։
Խորովածը մատուցել վրան օղակաձև կտրտած գլուխ սոխ, աոանձին մատուցել նռան հյութ։
Նույն ձևով պատրաստեք վայրի այլ կենդանիների մսի խորովածը: