Բաղադրամասեր

100 գ ուղեղին՝

50 գ քացախ,

0.02 գ դափնու տերև,

1-2 հատիկ սև պղպեղ,

15 գ լիմոն,

աղը, պղպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ոչխարի կամ տավարի ուղեղը թրջել սառը ջրում 30 — 40 րոպե, որից հետո հանել փառը, դնել կաթսան, վրան սառը ջուր լցնել. ավելացնել քացախ, աղ, դափնու տերև, պղպեղի հատիկ և եփել։

Հենց որ ջուրը եռա, կրակը մարմանդացնել և եփելը շարունակել 25 — 30 րոպե: Պատրաստի ուղեղը ջրից հանել, պաղեցնել և կիսել, վրան ցանել ադ և պղպեղ:

Ուղեղը մատուցել վրան մաղադանոս ցանած. աոանձին մատուցել լիմոն։